Bereid onweerstaanbare kokosnoten die je kersttafel zullen versieren. Deze traditionele lekkernij is verrijkt met heerlijke room en de verfrissende geur van sinaasappels, waardoor het een uniek karakter krijgt.
Op wielen:
- 125 g bloem
- 65 g poedersuiker
- 65 g boter
- 1/2 heel ei
- 1/4 bakpoeder
- sinaasappelschil
Kneed het deeg, laat het even rusten. Rol uit tot ongeveer 2 mm breed. Snijd rondjes van de gewenste grootte en bak ze. Ongeveer 180°c voordat ze roze beginnen te worden.
Voor de kokosnoten:
- 3x kleine eieren
- 200 g kokos
- 150 g poedersuiker
- geraspte schil van een sinaasappel
Meng alles goed, druk in de vorm en draai uit op een bakplaat, bak op 160deg. C tot ze roze zijn.
(advies, als je in de vorm voedselfolie doet, kun je hem makkelijker kantelen)
Crème:
- 2 x hele eieren
- 120 g poedersuiker
- 1x vanillesuiker
- 2x lepel cacao
verwarm op laag vuur tot alles mooi gecombineerd is en klop 250 g boter door het koude mengsel.
Overige ingrediënten:
- Marmelade
- Chocolade puur of naar smaak
Maak een cirkel van room op de gebakken rondjes. Doe er jam in naar smaak (zuur is goed).
Koel het geheel op deze manier klaar. Besprenkel vervolgens met chocolade (of dompel – houd het wiel vast en dompel de room en marmelade tot aan het wiel in chocolade) en voeg meteen de kokos toe om het te laten plakken.
We kunnen versieren met hagelslag
Conclusie:
Desserts met kokosroom en marmelade zijn de perfecte keuze voor liefhebbers van kokos met een vleugje sinaasappel. Deze maakt indruk met zijn uiterlijk en smaak.