Je hebt besloten om je badkamer te renoveren. Alles gaat van een leien dakje, totdat je voor de uitdaging komt te staan om het toilet weg te doen. Veel mensen hebben geen idee waar ze een oude toiletpot moeten weggooien. Wij nemen de twijfels weg.
Hoewel afvalscheiding al enkele jaren verplicht is, is er nog steeds afval dat ons problemen bezorgt. We weten niet in welke container ze moeten en of ze naar een speciale plek gebracht moeten worden. Het beste voorbeeld is grofvuil – meubels, tapijten, matrassen en fietsen. Net zo problematisch is renovatieafval, zoals sanitair.
Waar gooi je een oude toiletpot weg? Geen enkele container is geschikt
Dit geldt ook voor grote spiegels, badkuipen, toiletpotten, wastafels en douches. Ze zijn groot en wegen veel, dus mogen ze niet in standaardcontainers worden gegooid. Ze moeten worden afgegeven bij een inzamelplaats.
De toiletpot is meestal gemaakt van keramiek, dat bestand is tegen krassen, breuk en chemicaliën. Er zijn echter ook veel modellen op de markt van porselein, roestvrij staal of natuursteen. In dit geval heeft het materiaal echter geen invloed op de keuze van het reservoir.
- Waar de toiletpot ook van gemaakt is, je moet hem altijd naar een inzamelplaats brengen.
Waar gooi je een toiletbril weg? Dat hangt af van het materiaal
Wat als je alleen de wc-bril wilt weggooien? Meestal is hij gemaakt van plastic of polypropyleen met een antibacteriële coating.
- Een plastic toiletzitting kan naar de gele afvalbak (metalen en kunststoffen), die van andere materialen (bijv. roestvrij staal, hout, duroplast) moeten bij het gemengd afval, d.w.z. de zwarte afvalbak, worden gedaan.
Dus waar gooi je de tissues weg? De Slowaken maken nog steeds een fout