Hoe vries je kippen in voor de winter? Zo worden ze niet bitter

Hoewel oktober langzaam ten einde loopt, zijn er nog steeds genoeg paddenstoelenplukkers in onze bossen die proberen te profiteren van de laatste momenten om hun mandjes te vullen. Tegelijkertijd moeten liefhebbers van paddenstoelen zo goed mogelijk zorgen voor de exemplaren die al in hun huis zijn beland. Hieronder vallen ook de populaire cantharellen. We geven je advies over hoe je ze kunt invriezen voor de winter, zodat ze later niet bitter worden.

Velen van ons kunnen zich de herfstkeuken niet voorstellen zonder aromatische paddenstoelen. Eetbare cantharellen worden niet alleen gewaardeerd om hun unieke smaak, maar ook om hun voedingswaarde. Door hun specifieke structuur moeten ze echter grondig worden schoongemaakt. Hierdoor zijn ze beter geschikt om in te vriezen.

Eetbare kippen. Tips voor het schoonmaken van kippen voor het invriezen

  • Schone kippen zijn de basis voor succes.

De makkelijkste manier om ze schoon te maken is door ze af te spoelen onder stromend water en af te drogen met een papieren handdoek. Denk aan Droge cantharellen zijn de sleutel tot het behoud van hun smaak na het invriezen.

  • Voor grotere oogsten werkt een pekeloplossing goed: een mengsel van warm water en twee eetlepels zout om onzuiverheden te verwijderen.
  • Voordat je de paddenstoelen in de pekel plaatst, is het een goed idee om de paddenstoelen met een mesje te ontdoen van grotere resten.
  • Dan de kippen lichtjes af met een papieren handdoek en laat ze even drogen.

Als je deze stap overslaat, zullen de champignons het water opzuigen en een deel van hun smaak verliezen.

  • Een andere manier om de cantharellen schoon te maken is door een vochtige doek, een mes en een paddenstoelenborsteltje te gebruiken.

Hiermee kun je in allerlei verschillende hoekjes van de paddenstoel komen. Dit is echter een nogal tijdrovende en inefficiënte methode, vooral als het een grote verzameling is.

Lees ook  Zie je die kleine blaasjes op de panelen? Maak je geen zorgen, ze zijn in een mum van tijd weg als je dit gewoon aanbrengt!

Cantharellen invriezen voor de winter. Dit voorkomt bitterheid

  • Om bitterheid te voorkomen is het essentieel om de cantharellen te koken voordat je ze invriest.

Stomen, bakken in geklaarde boter of plantaardige olie, of zelfs droogbakken helpen de kippen hun stevigheid en smaak te behouden.

  • Eenmaal afgekoeld kunnen de champignons verpakt worden in zakken of plastic bakjes om in te vriezen. Zorg ervoor dat ze niet vochtig zijn en dat er zoveel mogelijk lucht uit de bakjes wordt verwijderd.
  • Als ze goed zijn voorbereid, kunnen cantharellen zes tot acht maanden in de vriezer blijven.

Na deze tijd kunnen ze ranzig worden, dus we moeten het eten ervan niet te lang uitstellen.

  • Je moet voorkomen dat je de kippen ontdooit en opnieuw invriest – dit kan de groei van schadelijke bacteriën bevorderen.

Hoe maak je het vuil van de kippen schoon? Vergeet weken in water, er is een betere manier

Lees ook  De was droogt in recordtijd in de winter met dit grootmoeders geheim

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *