Noch in de koelkast, noch met ander fruit: foolproof trucs om bananen langer houdbaar te maken

Deze vrucht heeft een terugkerend probleem: ze worden snel zwart.

Het mediterrane dieet in Spanje wordt gekenmerkt door een sterke aanwezigheid van groenten en fruit. Daaronder vallen de bananen op, die vanwege hun zoete smaak en de voordelen die ze bieden altijd een gereserveerde plaats in ons dieet innemen. Behalve dat ze veelzijdig zijn in de keuken, zijn ze ook het hele jaar door verkrijgbaar, waardoor ze heel gemakkelijk te eten zijn. De voordelen voor ons organisme zijn overvloedig. Ze zijn ideaal om te eten voor het sporten, studeren of naar het werk gaan, omdat ze ons lichaam energie en essentiële voedingsstoffen geven . Ze zijn een bron van kalium, vezels en magnesium en bevatten weinig vet en geen cholesterol.

Er is echter een terugkerend probleem met bananen: ze worden snel zwart en het opeten van alles wat we hebben gekocht voordat ze bederven, verandert vaak in een gymkhana. Door de hoge zomertemperaturen rijpen ze nog sneller. Bananen hebben de neiging om snel te bederven om drie belangrijke redenen: ze hebben een dunne schil die gemakkelijk kneust, hun hoge suikergehalte trekt bacteriën aan, wat het rijpingsproces versnelt, en de productie van ethyleengas, een natuurlijk plantenhormoon dat de groei van dit voedsel regelt.

Lees ook  Met deze verborgen knop wordt het schoonmaken van je toilet een fluitje van een cent.

De onfeilbare truc om bananen langer te bewaren

De truc is om de bananenstengels in huishoudfolie of aluminiumfolie te wikkelen, waardoor het rijpingsproces wordt vertraagd. Het is effectiever om de steel van elke banaan apart in te pakken. Door de stengels te bedekken wordt het moeilijker om ethyleengas te produceren, wat het rijpingsproces versnelt. Ze produceren dit gas vanuit de stengels, dus door ze in te pakken bederven ze niet alleen langer, maar gaat er ook vocht verloren.

Lees ook  Gooi alsjeblieft geen oude grond weg. Als je dat hebt gedaan, kun je opnieuw planten.

Een ander belangrijk punt om in gedachten te houden om vlekken of zwarte vlekken te voorkomen, is om bananen in trossen te kopen en niet apart.

Andere nuttige tips om overrijpe bananen te vermijden

  • Bewaar ze apart van ander fruit: ethyleenproductie zorgt ervoor dat het voedsel zoeter wordt naarmate het rijpt, dus als ze samen met ander fruit worden bewaard, voeden ze zich met elkaar en produceren ze meer ethyleengas. Hierdoor worden alle vruchten sneller rijp.
  • Bewaar ze niet in de koelkast: experts raden aan om ze op kamertemperatuur te bewaren, tenzij je keuken geen optimale ventilatie heeft of de temperatuur erg hoog is.
  • Blijf uit de zon: het is belangrijk om ze niet in de zon te laten liggen, omdat dit het rijpingsproces versnelt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *