Waarom koffie roosteren in een pan: het beste advies dat een gastvrouw kan krijgen

Veel gastvrouwen kennen het probleem van een onaangename geur die zich tijdens het koken in de keuken nestelt en zich onmiddellijk naar alle kamers verspreidt.

Waarom komt dit voor? De oorzaak ligt niet altijd in de koelkast.

Veel vaker beginnen ongewenste “aroma’s” in de lucht te hangen door het koken van een gerecht met veel uien, het bakken van vis, het stoven van kool, enz.

Natuurlijk heeft het in zulke gevallen geen zin om een luchtverfrisser te gebruiken: de geur van “zeebries” of “bergfrisheid” zal zich gewoon vermengen met de ambergris die door het eten wordt uitgestoten, en als gevolg daarvan zal er helemaal niets te ademen zijn in de keuken.

Lees ook  Dit zorgt ervoor dat de groenten elke winter overleven. Mijn oma doet het altijd op deze manier

Probeer in plaats daarvan koffie te branden.

Ja, ja, vergis je niet: om die verkwikkende koffiegeur in huis te krijgen, moet je koffiebonen roosteren.

Om voor de hand liggende redenen moet je dit doen nadat je klaar bent met koken en de keuken hebt opgeruimd.

Als alles klaar is, verwarm je een kleine koekenpan op het vuur en giet je er wat koffiebonen in. Je moet ze ongeveer 5 minuten roosteren, onder voortdurend roeren, anders verbranden ze.

Lees ook  Week het voordat je het op de bakplaat legt. Dit lost een hardnekkig probleem op. Bakken wordt een plezier

De aangename geur van koffie zal snel het hele appartement vullen, en de geur van vis, uien of ander geurend voedsel zal spoorloos verdwijnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *