Bladerdeegslakken: Eenvoudig en snel lekker

Dit eenvoudige recept voor bladerdeeg cheesecake slakken is perfect om snel te bakken als je iets zoets wilt klaarmaken. De slakken zijn mals, ruiken zoet en zijn geweldig als snelle snack of traktatie voor gasten.


Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg (gekocht)
  • 250 g kwark (in blokjes)
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei (voor vulling)
  • 1 eetlepel rum (optioneel)
  • 1 eetlepel vanille vla (in poedervorm)
  • 1 ei (om te smeren)

Procedure

1) Het deeg voorbereiden:
Rol het bladerdeeg op een bebloemd oppervlak uit tot een dunne rechthoekige lap.

2) De vulling bereiden:
Meng in een kom kwark met poedersuiker, vanillesuiker, een ei, rum (indien gebruikt) en vanillepuddingpoeder. Roer tot het mengsel glad en egaal is.

Lees ook  Gebakken presidentiële steaks met champignons en kaas: eenvoudige perfecte lunch

3) Vullen en rollen:
Verdeel het kwarkmengsel gelijkmatig over het uitgerolde bladerdeeg. Rol het deeg vervolgens voorzichtig op als een rolletje.

4) Snijd de slakken in plakjes:
Snijd de rol met een scherp mes in plakken van ongeveer 1-1,5 cm dik om slakken te maken.

5) Bakken:
Leg de in plakjes gesneden slakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei zodat ze mooi goudbruin zijn als ze gebakken worden.

6) Bakken:
Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C tot de slakken goudbruin zijn – ongeveer 15-20 minuten.

Probeer ook eens:

Pribinacek snijdt op lepels: Ik ben dol op dit soort recepten


Tips voor serveren en bereiden

  • Garneren: Na het bakken kun je de slakken bestrooien met poedersuiker voor extra zoetheid.
  • Smaakvariatie: Je kunt citroenschil toevoegen aan de cheesecakevulling voor een verfrissende smaak of rozijnen voor een zoete textuur.
  • Kaneel: Als je van kaneel houdt, kun je dit aan de vulling toevoegen voor een extra laagje smaak.
Lees ook  Deze manier van tomaten koken moet je gewoon proberen voor het einde van het seizoen.

Conclusie

Bladerdeegslakken zijn een geweldige keuze als je een snel en lekker dessert wilt bereiden. Dankzij de zachte kaasvulling en het knapperige deeg zullen zowel kinderen als volwassenen er dol op zijn. Dit recept is perfect voor elke gelegenheid wanneer je een zoete traktatie nodig hebt die eenvoudig te bereiden en onweerstaanbaar lekker is!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *