Bereid snelle en lekkere chocolade bladerdeegslakken

Dit eenvoudige recept voor chocolade bladerdeegslakken is perfect voor een snelle traktatie. Je kunt ze in een paar minuten klaarmaken en de smaak zal iedereen betoveren.


Ingrediënten:

  • 1 pakje bladerdeeg (bijv. Wewalka)
  • Chocoladeroom (bijv. Walz cacaoroom)
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei (om te smeren)
  • Poedersuiker om te bestrooien

Werkwijze:

1. Deegbereiding:

Rol het bladerdeeg uit op een werkvlak. Bestrijk het werkvlak licht met gesmolten boter.

2. Titel:

Verdeel de chocoladeroom gelijkmatig over het hele oppervlak van het deeg.

3. Specerijen:

Meng vanillesuiker met kaneel en strooi dit mengsel over de chocoladelaag.

Lees ook  Bladerdeegslakken: Eenvoudig en snel lekker

4. Scrollen:

Rol het deeg voorzichtig tot een strakke rol.

5. Snijden:

Snijd de rol in kleinere stukken (slakken) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Wrijven:

Bestrijk de slakken met losgeklopt ei om ze een mooie gouden kleur te geven tijdens het bakken.

7. Bakken:

Bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot de slakken mooi gezwollen en goudkleurig zijn.

8. Voltooiing:

Laat afkoelen na het bakken en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Lees ook  Kokosnoten met room en jam: Kerstlekkernij met een vleugje sinaasappel

Tips:

  • Chocoladeroom: Je kunt ook Nutella of een andere favoriete chocoladecrème gebruiken.
  • Variaties: Voeg gehakte noten of rozijnen toe om de smaak te variëren.
  • Decoratie: Naast de poedersuiker kun je de slakken versieren met een glazuur van gesmolten chocolade.

Conclusie:

Deze snelle chocolade bladerdeegslakken zijn de perfecte keuze voor onverwacht bezoek of wanneer je trek hebt in iets zoets. Een eenvoudig en heerlijk dessert dat nooit zal teleurstellen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *