Deze duurzame manier om courgettes te koken moet je absoluut proberen voor het einde van het seizoen!

We hebben een lekker en duurzaam recept bedacht om courgettes te gebruiken voor het einde van het seizoen.
Courgettes zijn nog steeds verkrijgbaar en het zou een vergissing zijn om er niet van te profiteren! Deze zomergroenten zitten vol goede eigenschappen en verdienen het om vaker gebruikt te worden. Rauw of gekookt, courgettes zijn een makkelijke manier om vezels en voedingsstoffen aan te vullen.
De subtiele smaak en textuur van courgettes maken ze makkelijk om mee te experimenteren. Ze kunnen (bijna) overal gebruikt worden, van voorgerechten tot desserts. Ze geven volume aan een gerecht zonder calorieën toe te voegen.
Als je eenmaal een paar technieken onder de knie hebt, kun je allerlei culinaire experimenten doen met courgettes. Je kunt ze ook in blik bewaren als je er buiten het seizoen van wilt genieten. De beste tijd om ze te gebruiken is echter voor de komst van de herfst.

Lees ook  Je zult versteld staan hoe gemakkelijk de vis na het koken van de folie glijdt alsof het boter is! Deze eenvoudige truc zal zelfs de meest ervaren koks plezieren.

Een supergezond courgetteschotel

Om optimaal van verse courgettes te genieten, heeft content creator Raphaëlle Lelong een snel en uitgebalanceerd recept ontwikkeld waarmee je ook naar eigen smaak kunt variëren. De auteur bereidt een gastronomische versie van de courgetteomelet.
Om deze omelet te bereiden, heb je nodig (voor 1 of 2 personen) :

  • 180 g courgettes
  • 3 eieren
  • 70 g geraspte Emmentaler kaas
  • 1 theelepel knoflook
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 15 g verse kruiden(bieslook, enz.)
  • 10 cl lichte room

Voor het beste resultaat laat je de courgette best uitlekken zodat overtollig water de textuur van de omelet niet bederft. Het kan er ook voor zorgen dat de omelet niet gelijkmatig gaart. Was en droog de courgette voordat je ze raspt.

Een recept dat kan worden aangepast

Als je tijd hebt, kun je de geraspte courgette in een vergiet doen met een snufje zout en roeren. Laat 15-20 minuten uitlekken. Knijp goed uit om overtollig water te verwijderen. De courgette is nog zout, dus je hoeft niet meer zout toe te voegen.
Breek de eieren en klop ze tot een omelet in een grote kom. Voeg alle ingrediënten toe, inclusief de geraspte courgette. Giet het mengsel in een hete, licht ingeoliede pan. Druk het mengsel plat tot een gelijkmatige dikte. Dek af en bak ongeveer 15 minutenop laag vuur.
Breng de omelet over op een groot bord. Je kunt hem versieren (en lichtjes oprollen) met seizoensproducten naar keuze. Raphaëlle Lelong gebruikt wat fromage frais, een paar plakjes avocado en rucola. Het is aan jou om de perfecte combinatie te maken , om het hele seizoen van courgettes te genieten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *