Hazelnoot-kerstsnoepje met chocolade – combinatie van zacht deeg met intense smaak van hazelnoten en chocolade

Hazelnoot kerstsnoepjes met chocolade zijn een heerlijke en elegante keuze voor op de feesttafel. Dit recept combineert zacht deeg met de intense smaak van hazelnoten en chocolade.

Ingrediënten

  • 280 g gewone bloem
  • 100 g poedersuiker
  • 200 g boter
  • 20 g cacao
  • 2 eierdooiers
  • 50 g hazelnoten

Voor het plakken:

  • Lotus-spreiding
  • Zachte boter

Voor de coating:

  • Chocolade
  • Cacaoboter of gestold vet
  • Hazelnoten voor garnering

Bereidingswijze

1) Voorbereiding van het deeg: Meng de bloem, suiker, cacao en gemalen hazelnoten tot een kruimeldeeg. Voeg de eierdooier toe en werk tot een glad deeg. Wikkel het in en laat het een nacht rusten in de koelkast.

Lees ook  Als je merkt dat de dooier in het ei deze kleur heeft, is het een goed idee om te controleren of het om een kwaliteitshoen gaat.

2) Bakken: Verdeel het deeg in twee delen, rol uit en snijd de gewenste vormen uit. Bak ongeveer 10 minuten op 170 °C.

3) Ontvormen en plakken: Laat het snoep ongeveer een week in een afgesloten doos zitten. Lijm dan de snoepstukjes aan elkaar met lotuspasta gemengd met zachte boter.

4) Coaten in chocolade: Omhul het snoepgoed met chocolade gemengd met cacaoboter of gestold vet. Maak een hazelnoothelft vast aan de nog droge chocolade.

Lees ook  Heb je nog oud brood over? Bereid dit mengsel en bak het

5) De hazelnoten bereiden: Verwijder de velletjes van de hazelnoten en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven op 140 °C. Doe ze over op een theedoek en was ze om de velletjes te scheiden.

Aanbevelingen

  • Rooster de hazelnoten voor om hun smaak beter tot zijn recht te laten komen.
  • Je kunt de lotuspasta vervangen door een andere crème naar smaak.

Conclusie

Dit recept voor Hazelnoot Chocolade Kerstkoekjes is de perfecte combinatie van rijke smaken en texturen die het traditionele kerstseizoen vieren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *