Heb je trek in iets zoets maar niet genoeg tijd om het klaar te maken? Probeer dan dit fantastische dessert voor luie mensen. Het is een heerlijk sappig dessert dat je gewoon op een bakplaat hoeft te leggen en je hebt er verder geen omkijken meer naar. De bereiding is echt eenvoudig. Maak het vandaag nog klaar voor je familie en vrienden, ze zullen er zeker ook dol op zijn.
Wat hebben we nodig?
- 250 g boter
- 100 g suiker
- 500 g bloem
- 1 bakpoeder
- ca. 1 dl melk
Voor de vulling:
- 1 kg zure appels
- suiker naar smaak
- kaneel
- 1 vanillesuiker
- gemalen walnoten
Hoe te werk te gaan:
1) Maak de appels goed schoon en rasp ze op een grove rasp. Breng op smaak met suiker en kaneel en laat even staan.
2) Bereid het deeg door alle ingrediënten te mengen. En verdeel het in twee delen.
3) Rol het eerste deel uit tot 0,5 cm en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
4) Bestrooi het deeg met gemalen noten en leg er dan de appelvulling op. Het is een goed idee om de appels uit te wringen zodat het deeg niet nat wordt. Doe de gemalen noten er weer bovenop.
5) Rol het andere deel van het deeg uit tot 0,5 cm en leg het bovenop het koekje. Het is een goed idee om de bovenkant in te prikken met een vork zodat de appels ergens kunnen verdampen.
6) Zet ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C tot 200°C. De korst moet goudgeel zijn
We wensen je een goede smaak!
Deel dit fantastische appeltaart recept met je vrienden! Ik weet zeker dat zij er ook van zullen genieten! Je kunt ons recept ook bekijken op ,waar je ook dol op zult zijn.