Trakteer je aardbeien op een oktober “cocktail”. Het is een garantie voor een overvloedige oogst in de lente.

Wat doe je met aardbeien in de herfst? Na de zomer hebben de planten de juiste verzorging nodig om veilig de winter door te komen. Geef ze een zelfgemaakte “cocktail” om ze te voeden en voor te bereiden op het volgende seizoen en te zorgen voor een overvloedige vruchtvorming. Het is een makkelijke manier om het volgende jaar een overvloedige oogst te hebben.

Goed verzorgde aardbeien zullen je belonen met manden vol sappig fruit, dus het loont om aandacht aan ze te besteden voordat de vorst komt. Dan is het tijd om de belangrijkste taken uit te voeren, zoals snoeien, bemesten en mulchen. Op deze manier zullen de planten de winter zonder problemen overleven en in het volgende seizoen fruit dragen als nooit tevoren.

Knip jij de bladeren van aardbeien in de herfst? Het is zeker de moeite waard

  • De beste tijd om aardbeien te snijden is in september en oktober, wanneer de planten het einde van het groeiseizoen naderen.

Op dat moment loont het om afscheid te nemen van de oude, vermoeide bladeren die hun doel hebben gediend en de struiken nu alleen maar verzwakken.

  • Pak de snoeischaar en snoei ze voorzichtig terug tot net boven de grond, zodat er alleen gezonde, jonge scheuten overblijven, klaar voor het volgende seizoen.

Het is als een kleine spa voor je aardbeien – verfrist en behandeld, zullen ze beter voorbereid zijn op de winterslaap en je in de lente belonen met volle kracht en heerlijk fruit.

Lees ook  Een eenvoudige manier om een donsjack te wassen zonder het te beschadigen. Deze truc werkt altijd

Wat doe je met aardbeien in de herfst? Vergeet de juiste mest niet

Meststof voor aardbeien moet rijk zijn aan kalium en fosfor en arm aan stikstof.

  • Een ideale zelfgemaakte oplossing is een voedingsstof gemaakt van bananenschillen.

Deze natuurlijke “cocktail” zal niet alleen waardevolle ingrediënten leveren, maar ook de wortels van je planten versterken en ze energie geven om te groeien in het komende seizoen. Om de voeding te bereiden heb je het volgende nodig:

  • 3 rijpe bananenschillen,
  • 1 liter water,
  • 2 eetlepels houtas, bijvoorbeeld uit een open haard of haard.
  • Snijd de bananenschillen in kleine stukjes, doe ze in een bak en bedek ze met een liter water.
  • Zet 2-3 dagen opzij zodat de mineralen in de vloeistof kunnen trekken en zeef het dan.
  • Verdun de afgewerkte “cocktail” 1:1 met water en giet het over de aardbeien.

Een enkele toepassing is voldoende om de planten voor te bereiden op de winter.

Lees ook  Gooi de eierdozen niet weg, maar giet er water overheen. Het bespaart tijd en geld

Wanneer en waarmee aardbeien mulchen? Dit is de laatste behandeling voor de winter.

  • Het mulchen van aardbeien kun je het beste eind oktober of begin november doen, wanneer de eerste vorst de komst van de winter aankondigt.
  • Het ideale materiaal voor deze activiteit zijn droge bladeren, stro of zaagsel, die de wortels van de planten effectief zullen beschermen tegen vorst.

Verspreid gewoon een laag mulch van ongeveer 8 tot 10 cm dik gelijkmatig rond elke plant. Zorg ervoor dat je de kern van de aardbei niet bedekt, zodat die niet kan ademen. Deze natuurlijke bedekking beschermt de struiken niet alleen tegen de winterkou, maar helpt ook om vocht in de grond vast te houden.

Verwen je aardbeien op deze manier in oktober en ze zullen in de lente vruchten dragen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *