Met deze prachtige ouderwetse techniek ziet je kleding er in een handomdraai perfect recht uit!

Kreukvrije kleding… Dat is de droom van veel mensen, vooral als het om strijken gaat! Er zijn verschillende technieken om kreuken in kleding te verminderen. De droogtrommel vermijden, kleren schudden voor het drogen en ze ophangen op hangers kunnen kreuken verminderen en het strijken vergemakkelijken. Helaas hebben deze trucjes weinig effect op sommige stoffen en kledingstukken, zoals overhemden. Het is noodzakelijk om het strijkijzer te gebruiken om kreuken te verzachten en een schoon kledingstuk te krijgen… als je niet bekend bent met deze techniek. Onze grootmoeders haalden niet altijd het strijkijzer uit….

Lees ook  Raad eens welk apparaat in je keuken de meeste energie verbruikt? Het is niet je koelkast of oven!

Voor een habbekrats kun je hen imiteren en een zelfgemaakte antirimpelspray met witte azijn maken om rimpels weg te werken en te voorkomen dat ze verschijnen.
Nadat je je shirts en T-shirts hebt opgehangen, maak je een heel eenvoudig mengsel in een spuitfles: 3/4 water en 1/4 witte azijn.
Spray het hele kledingstuk in, schud het uit en laat het drogen. De kreuken zullen snel verdwijnen.

Lees ook  Je hoeft deze plant alleen maar aan een emmer water toe te voegen en oeps, je hebt een glimmende, glanzende vloer!

Maak je je zorgen over je kleren die naar witte azijn ruiken – een sterke, onaangename geur op je shirt?
Ook hier hebben onze grootmoeders aan alles gedacht en hun kostbare sprayrecept aangepast. Meng een kopje gedistilleerde azijn, een theelepel wasverzachter en een theelepel alcohol en spray je kleren. Het resultaat: perfect gladde kleren in een handomdraai, zonder ze te hoeven strijken. Een gegarandeerde besparing van tijd en energie!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *