3 badkamertrucs die je moet weten. Schoonmaken was nog nooit zo leuk

De badkamer schoonmaken is voor veel mensen een vervelend karwei en een van hun minst favoriete klusjes. Er zijn echter manieren om deze aanpak 180 graden te veranderen en je hebt helemaal geen dure chemicaliën nodig. Leer 3 badkamertrucjes die het schoonmaken makkelijker maken.

Kaarsvet. Je vriend in het voorkomen van vlekken

De wastafel in de badkamer, en vooral de kraan, is een van je lastigste tegenstanders bij het schoonmaken. Af en toe gebeurt het dat je lang schrobt, er dan een druppel water op valt en er meteen een lelijke vlek verschijnt. Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor.

  • Na het wassen en afvegen van de batterij, wrijf je er gewoon … kaarsvet in en tot slot poets je met een schone doek om het goed uit te wrijven.

Heb je genoeg van beslagen spiegels? Kies scheerschuim

Het andere zeer hardnekkige probleem bij het schoonmaken van de badkamer is de spiegel. Ook al maken we hem grondig schoon, na het eerste warme bad raakt hij gestoomd en het water dat zich erop afzet veroorzaakt het er niet meer zo mooi uit als voordat het werd schoongemaakt. Een bepaald product dat in elk huis te vinden is zal hier helpen, hoewel het per definitie een ander doel dient. Het is gewoon scheerschuim.

  • Smeer het scheerschuim gewoon over de hele spiegel en wrijf het dan uit met een schone doek. Zelfs een warm bad zal de spiegel niet stomen!

Een paar druppels van je favoriete etherische olie redden de prullenbak

De derde en laatste truc is eigenlijk luchtverfrisser voor thuis, die ook onaangename geurtjes elimineert uit afval verwijdert. Hiervoor hebben we een wattenstaafje (of meerdere) en onze favoriete etherische olie nodig.

  • Week de wattenstaafjes in de olie en leg ze op de bodem van de vuilnisbak. Het belangrijkste is echter dat je ze onder de vuilniszak legt.

Op deze manier zal het opstijgende aroma niet alleen elke onaangename geur uit de vuilnisbak elimineren, maar het zal ook lange tijd in de badkamer rondzweven. Als we merken dat de geur al niet sterk genoeg is, kunnen we de wattenstaafjes vervangen of nieuwe toevoegen.

@begoodtoyourselfbymargo8 Hoe je je vuilnisbak lekker kunt laten ruiken. Doe een paar druppels etherische olie op wattenbolletjes en gooi ze in de vuilnisbak voordat je je vuilniszak erin doet. #cleaninghacks101 #garbagecleaning #essentialoilhacks #cleanwithme ♬ New Orleans – Bourbon St Boogie No 4 – met Piano Solo 202 F165 – SingingDogStudios

Gooi het in het toiletreservoir. Het toilet zal stinken en wit opgloeien.

Lees ook  Ik gooi het koffiedik niet weg, maar doe het op een spons. Het is gratis en lost veel huishoudelijke problemen op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *