Tonijnspread met ui

Tonijnspread met ui is een geweldig en snel recept voor een lekker tussendoortje of broodje. De eenvoudige bereiding en aangenaam romige consistentie zorgen ervoor dat het een populaire keuze wordt voor iedereen die van tonijn houdt. De toegevoegde ingrediënten zoals wijnazijn en mayonaise geven de spread een heerlijke, licht pittige smaak.


Ingrediënten

  • 170 g tonijn in eigen nat (inclusief sap)
  • 1 grote ui (grof gehakt, licht gezouten)
  • 1 eetlepel verzachte boter (of smaakloze smeerbare boter)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Stukje rookvlees (optioneel, voor garnering)
  • Zure komkommer (voor garnering)

Procedure

1) Bereiding van uien:
Snipper de ui grof, zout hem licht en laat hem een tijdje staan zodat hij zacht wordt en zijn pikantheid verliest.

Lees ook  Deze manier van tomaten koken moet je gewoon proberen voor het einde van het seizoen.

2) De tonijn bereiden:
Doe de tonijn, inclusief de sappen, in een kom. Voeg de bereide ui, verzachte boter en mayonaise toe.

3) Kruiden:
Voeg wijnazijn, zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed om de ingrediënten te combineren tot een gladde en romige spread.

4) Garneren:
De spread kan op brood worden geserveerd en worden gegarneerd met een stukje rookvlees of een augurk om de broodjes een extra speciaal tintje te geven.


Tips voor serveren en bereiden

  • Variaties: Als je de spread meer pit wilt geven, kun je ook kappertjes of citroensap toevoegen voor een frissere smaak.
  • Portie: Heerlijk op vers brood, bagels of als broodbeleg. Ook lekker op knapperige boterhammen of zoute crackers.
  • Decoratie: Voor het opdienen kun je de spread bestrooien met gehakte bieslook of lente-uitjes voor kleurcontrast en een betere uitstraling.
Lees ook  Gebakken aardappelroulade gevuld met kipfilet met groenten en kaas

Conclusie

Tonijnspread met uien is snel, makkelijk en vol van smaak. De combinatie van tonijn, mayonaise en boter maakt het mild, terwijl de uien en wijnazijn een licht pittige ondertoon toevoegen. Maak het als tussendoortje, ontbijt of voor gasten op sandwiches – het is gegarandeerd een hit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *