Hoe maak je de oven schoon? Doe het nu, met Kerstmis zul je ons dankbaar zijn

Hoe maak je de oven snel schoon? Menig kok worstelt met deze vraag. Hoge temperaturen en verbrand vet of suiker veroorzaken vlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Dit is wat je moet doen.

Alle keukenapparatuur moet worden schoongemaakt. Er zet zich niet alleen stof op af, maar ze krijgen ook vaak brandplekken, wat de ergste vlekken zijn. Die in de oven om te bakken zijn over het algemeen het moeilijkst. Dit mag echter niet worden opgegeven, want brandwonden onze gezondheid kunnen aantasten.

Hoe maak je de oven schoon? We leggen uit

Hoe maak je je oven schoon? Dit is een heel belangrijke vraag. Het is het beste om vanaf het begin de aanbevelingen van de fabrikant te volgen. Moderne ovens hebben vaak een zelfreinigende functie, maar dat betekent niet dat je het nooit zelf hoeft te doen.

Ongeacht of het een oud of nieuw type oven is, je moet niet toestaan dat er schroeiplekken in blijven zitten, bijvoorbeeld van druipend of spattend vet, en dat ze niet worden schoongemaakt. Als ze achterblijven en je opnieuw bakt in een vuile oven, zal het vuil zich vastzetten en het schoonmaken achteraf moeilijk of zelfs onmogelijk maken.

De binnenkant kan ook niet krachtig worden geschrobd, omdat de beschermlaag die de ovenholte bedekt, kan worden verwijderd. Het is het beste om speciale producten of beproefde methoden te gebruiken die niet leiden tot beschadiging of aantasting.

Lees ook  Ga je binnenkort verbouwen? Veel mensen maken keer op keer dezelfde fout.

Hoe de oven schoonmaken – vaatwastablet? Is het een goed idee?

Op internet kun je veel advies vinden, over hoe je allerlei huishoudelijke apparaten schoonmaakt. Veel daarvan gaat over hoe je je oven schoonmaakt. Een van de ideeën die opduikt is een vaatwastablet.

  • Dit blijkt een van de effectievere manieren te zijn.
  • Je kunt op deze manier ook een cakevorm schoonmaken.
  • Het verwijdert zelfs vuil dat er al onrein uitziet.

Hoe maak je de oven schoon met een vaatwastablet? Stap-voor-stap handleiding

Het blijkt dat deze methode niet ingewikkeld is, in feite is hij eenvoudig te gebruiken. Hoe maak je de oven schoon met een vaatwastablet?

  • Maak eerst de oven leeg van alle dingen die er gewoonlijk in bewaard worden.
  • Dan komt een bakplaat, ovenplaat of hittebestendige bak van pas. Je legt er een tablet in en giet er 1 liter water in.
  • Zet deze bak in een op 100 graden verwarmde oven en laat hem daar 1 uur staan.
  • Haal de pot er dan uit en was en droog de oven af met een papieren handdoek of doek, maar natuurlijk pas nadat hij is afgekoeld zodat je je niet verbrandt.

Andere manieren om een vuile oven schoon te maken

Allereerst vergeet niet om handschoenen aan je handen te dragen.

  • Als de vervuiling niet zwaar is, kan het voldoende zijn om een gewoon afwasmiddel en een spons te gebruiken. Je kunt ook speciale reinigers gebruiken die sterkere producten zijn.
  • Een andere optie is water met “onsterfelijke” azijn, omdat azijn een van de veelzijdigere middelen is die je voor verschillende doeleinden in huis kunt gebruiken. Zet, net als bij vaatwastabletten, een bak met het mengsel van water en azijn in een verwarmde oven. Stel de temperatuur in op ongeveer 120 graden Fahrenheit en laat de azijn een uur in de bak staan.
  • Citroensap kan op dezelfde manier werken.

Het belangrijkste is dat je het regelmatig doet, zodat je je later niet hoeft af te vragen hoe je een vieze oven schoonmaakt.

Lees ook  Het is verrassend hoeveel mensen dit vergeten te doen voor de winter, en dat kan ze duur komen te staan, met boetes die kunnen oplopen tot €450.

En hoe maak je aangebrand vet uit je oven schoon?

Precies zoals hierboven beschreven. Voedsel dat vet en/of suiker bevat, wordt het vaakst bereid in de oven. Deze stoffen plakken ook het sterkst en veroorzaken zwarte, harde plekken. Dergelijke situaties kun je het beste voorkomen door reeds gevormde brandwonden opnieuw te bakken.

Dus hoe maak je de oven schoon van aangebrand vet? Het liefst zo snel mogelijk op een van de bovenstaande manieren, voordat je er een ander gerecht in doet en de vlekken zijn opgedroogd.

3 badkamertrucs die je moet weten. Schoonmaken was nog nooit zo leuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *