Hoe je je oven stookt, moet je nooit doen: 5 veelgemaakte fouten

Het niet volgen van de regels voor het stoken van de oven kan ernstige gevolgen hebben, waarschuwen experts.

We vertellen je wat je niet moet doen bij het stoken van de kachel.

Wat u niet moet doen bij het stoken van de kachel

Ten eerste is het ten strengste verboden om brandbare vloeistoffen te gebruiken om de kachel te stoken.

Lees ook  Bak je vlees op deze manier? Wees dan niet verbaasd als er water uitkomt. Je kunt je beter aan deze regels houden

Ten tweede mag de kachel niet langdurig worden gestookt met de blazer open, omdat de kachel dan oververhit raakt.

Ten derde mag je de onderventilator niet sluiten als de kachel niet voldoende is opgewarmd. Dit leidt tot condens- en roetvorming.

Ten vierde mag je pas hout in de kachel doen als het huis op een comfortabele temperatuur is. Dit kan leiden tot scheuren in de kachel.

Lees ook  Wat kun je nog meer in de wasmachine wassen? Je kunt deze dingen gemakkelijk weer nieuw leven inblazen. Ze worden weer zo goed als nieuw!

Ten vijfde mag je de klep pas dichtdoen als het hout gebrand heeft. Dit kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *