Vandaag gaan we samen zachte en luchtige bosbessenmuffins maken. Als bosbessen je niet bevallen, kun je natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Deze muffins zullen je ook aanspreken omdat ze heel makkelijk en snel te bereiden zijn. Klaar in slechts 20 minuten! Vergeet niet de kleintjes thuis erbij te betrekken. Eén hap van deze muffins brengt je in een wereld van gelukzaligheid die je niet meer wilt verlaten. Deze bosbessen yumminess is ook een geweldige inspiratie voor een weekendontbijt op bed. Dankzij de snelle bereiding is het ook perfect als traktatie voor onverwacht bezoek.
Sprak deze muffins met bosbessen je aan? Laten we hem samen maken!
Je kunt ook meer leuke recepten vinden op onze Facebookpagina
Als je op zoek bent naar nog meer lekkers, probeer dan zeker deze
Een heerlijk recept voor malse bosbessenmuffins:
Wat we nodig hebben:
- 1 kopje gewone bloem
- 1/3 kopje suiker
- eetlepel zuiveringszout
- 1 theelepel bakpoeder
- halve witte yoghurt
- 1 ei
- 1 theelepel vanille aroma
- 250 g bosbessen
Hoe te werk gaan:
1. Begin gewoon met het mengen van de bloem met de suiker, baking soda en bakpoeder. Meng grondig.
2. Meng in een andere kom yoghurt, ei en vanillearoma. Meng nogmaals grondig.
3. In de volgende stap meng je de twee mengsels door elkaar. Voeg vervolgens de bosbessen toe (als je niet van bosbessen houdt, kun je een andere bes gebruiken: frambozen, bramen, aardbeien…). Vergeet niet dat er geen grenzen zijn aan de smaak!
4. Zet een muffinvorm klaar en vet deze in.
5. Dan beginnen we met het vullen met ons beslag, maar slechts tot ongeveer 2/3 van de vorm. De muffins zullen veel tijd in beslag nemen.
6. Bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. Versier na het afkoelen met poedersuiker. Klaar!
Veel plezier!
Als je op zoek bent naar nog meer lekkers, laat je dan inspireren door andere unieke recepten met !