Pannenkoeken gevuld met gehakt met groene uien en peterselie

Op zoek naar inspiratie voor een makkelijk, warm en snel diner? Wil je iets nieuws proberen? In dat geval ben je hier aan het juiste adres! Vandaag bereiden we pannenkoeken gevuld met gehakt met groene uien en peterselie. De bereiding van deze knapperige lekkernij is heel snel en dankzij het fotorecept en de video-instructies zelfs eenvoudig. Laten we het doen!

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag leuke tips vindt voor hartige maaltijden.


Pannenkoeken gevuld met gehakt met groene uien en peterselie

Wat we nodig hebben:

Deeg:

  • 500 g tarwebloem
  • 1/2 theelepel zout
  • kokend water – zoveel als nodig
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Gemalen vleesmengsel:

  • 800 g gehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • groene ui – naar smaak
  • verse peterselie – naar smaak
  • 30 ml water
Lees ook  Gebakken presidentiële steaks met champignons en kaas: eenvoudige perfecte lunch

Overige:


Hoe verder te gaan:

1. Deeg: Doe de bloem in een kom, maak een klein kuiltje, voeg zout toe en giet er kokend water bij – meng en voeg plantaardige olie toe. Werk het deeg vervolgens met de hand tot een bal, wikkel het in huishoudfolie en laat het 15-20 minuten rusten op kamertemperatuur.

2. Een mengsel van gehakt: Doe het gemalen vlees in een kom, voeg zout en zwarte gemalen peper toe. Voeg vervolgens de gehakte groene uien en gehakte verse peterselie toe en voeg het water toe aan de kom – goed mengen.

3. Verwijder de folie van het resulterende deeg en snijd het deeg in 5 gelijke delen, waaruit je met een deegroller de pannenkoeken vormt en uitrolt.

4. Smeer de voorbereide vulling uit en strijk het glad tot een pannenkoek, die je met je vingers aan elkaar plakt en voorzichtig uitrolt. Leg ze vervolgens in een koekenpan met verhitte olie – bak ze op een laag vuur goudbruin aan elke kant en herhaal dezelfde procedure voor elke pannenkoek.

Lees ook  Een recept voor heerlijke bosbessenmuffins die je in een handomdraai klaar hebt!

5. Leg ze na het bakken op een bord en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er een klontje boter op en bak ze 15-20 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven tot ze knapperig zijn.

6. Serveer ze met liefde, veel smaak en plezier.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook een favoriet recept hebt, post het dan in onze Facebook-groep en bezoek de groep waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


VIDEO GIDS:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *