Zo verbeter je de smaak van zure mandarijnen. Een paar minuten en ze zijn zoet

Als we mandarijnen kopen, hopen we dat ze niet alleen sappig, maar ook zoet zullen zijn. Soms blijkt het fruit echter zuur en niet erg smakelijk te zijn. Gelukkig is er een truc waarmee we de smaak kunnen verbeteren en het zure kunnen verwijderen. Het is heel eenvoudig en snel. Lees hier hoe je zure mandarijnen kunt behandelen.

Iedereen kent de situatie wanneer, nadat je een geurige mandarijn mee naar huis hebt genomen, deze toch niet zo lekker blijkt te zijn als je dacht en je de zure nasmaak duidelijk kunt ruiken. Je hebt echter niets te verliezen, want dankzij een eenvoudige methode kunnen we de smaak van het fruit snel verbeteren, met alleen water. Hier volgen enkele tips over hoe je dat kunt doen.

Wat te doen met zure mandarijnen? Deze truc verandert hun smaak

Soms gebeurt het dat we mandarijnen kopen die zuur zijn in plaats van zoet. Gelukkig kunnen we dat in een handomdraai oplossen. Leer en gebruik gewoon een truc die gebruikt wordt in Japan, waar mandarijnen een van de populairste vruchten zijn.

Het blijkt dat alles wat we nodig hebben om mandarijnen zoet en lekker te maken, twee kommen en water zijn. Dit is allemaal te danken aan het feit dat het citroenzuur, dat verantwoordelijk is voor de zure smaak, tijdens het hele proces wordt geneutraliseerd. Hier lees je hoe je stap voor stap te werk gaat:

  1. Zet twee kommen klaar en giet warm water van ongeveer 40 °C in de ene en koud water in de andere.
  2. Leg de zure mandarijnen eerst in de kom met warm water. Laat ze er 10 minuten in liggen. Gedurende deze tijd begint het warme water de poriën in de huid te openen, waardoor het citroenzuur vrijkomt.
  3. Nadat deze tijd verstreken is, breng je de mandarijnen over naar koud water en laat je ze er een paar minuten in liggen. Dit veroorzaakt een hitteschok, waardoor de poriën in de schil zich sluiten en het zoete sap in de vrucht wordt vastgehouden.
  4. Haal de mandarijnen ten slotte uit het koude water, dep ze droog en schil ze. Het verschil in smaak zal onmiddellijk merkbaar zijn en de vrucht zal sappig en zoet zijn.
Lees ook  Ik ben zo enthousiast om deze geweldige truc te delen om kleding op te hangen in kleine flats!

Hoe plukken we mandarijnen in de winkel om ze zoet en lekker te maken?

Natuurlijk kunnen we dit probleem ook vermijden door de beste mandarijnen in de winkel uit te zoeken. Hiervoor moeten we op een paar factoren letten, zodat we het lekkerste fruit mee naar huis nemen.

Kies eerst en vooral mandarijnen die intens oranje van kleur zijn. Bleke, gele of groenige vruchten zijn niet lekker. Controleer daarnaast of de schil van de vrucht niet te dik is.

Lees ook  Je hoeft niet veel geld uit te geven aan chemicaliën. Dit is een eenvoudige manier om een grafsteen schoon te maken

De mandarijnen in je hand wegen is ook een goede manier om ze te wegen. Als ze merkbaar zwaar zijn, is dat goed. Dat betekent dat de vrucht veel sap heeft. Aan de andere kant, als ze veel lichter zijn, zijn ze meestal niet vers meer en kunnen ze uitgedroogd zijn.

Let ook op de vorm van de mandarijnen. Hoe ronder ze zijn, hoe groter de kans dat ze zoet zijn. Neem geen platgedrukt fruit. Onthoud dat zachte en buigzame mandarijnen het lekkerst zijn. Als je blauwe plekken op de vrucht ziet, kun je er beter van afzien. Hetzelfde geldt als de mandarijn een donkere plek langs het steeltje heeft. Dit is een teken dat hij lang heeft gelegen. Het is ook de moeite waard om op te merken dat je bij het plukken van mandarijnen het beste mandarijnen kunt nemen die niet verpakt zijn, maar los liggen. Zo kunnen we ze van dichtbij bekijken.

Wat we thuis met de mandarijnen doen is ook belangrijk. We moeten niet vergeten om ze grondig te wassen. Het maakt niet uit dat we ze toch schillen, want de vrucht kan ons ernstig schaden. De schil zit vol met vuil, schimmelwerende middelen en producten om de schil te beschermen tijdens het transport. Deze kunnen maagproblemen en allergieën veroorzaken.

Hoe knoflook te bewaren. De beste manieren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *