Hier zijn wat slimme tips voor de was: Zo krijg je je kleren stralend wit.

Vind je het moeilijk om je witte kleren hun zuivere witte kleur te laten behouden? Dan kunnen deze tips je zeker helpen.

De kleur van witte kleding behouden kan een uitdaging zijn. Na verloop van tijd vervaagt de krijtachtige witte kleur en wordt de kleding matter. Het kan ook grijzer of geler worden.

Het is zonde om witte kleding weg te gooien waarvan alleen de kleur is vervaagd.

In plaats daarvan kun je een aantal slimme – en niet in de laatste plaats eenvoudige – trucjes gebruiken om je kleding sprankelend wit te houden.

Bovendien helpen deze methoden ook om hardnekkige vlekken op je witte kleding te verwijderen.

En last but not least hoef je met deze trucjes geen geld uit te geven aan dure schoonmaakmiddelen boordevol chemicaliën.

Hieronder zie je de drie slimme methodes die je kunnen helpen om je kleren weer helemaal wit te krijgen.

Lees ook  Gebruik een thermostaatkop om je rekeningen laag te houden en je appartement lekker warmer.

Bakpoeder

De meeste mensen hebben thuis wel bakpoeder in de kast staan, en dit is niet alleen een goed ingrediënt om mee te bakken. Baking soda heeft ook andere heilzame eigenschappen en kan in dit geval helpen om je kleding witter te maken.

Meng 250 ml zuiveringszout in vier liter water. Laat je kleren vervolgens een paar minuten in het mengsel weken. Daarna gooi je de kleren in de machine en was je ze zoals gewoonlijk. Als je de kleren weer uit de wasmachine haalt, zullen ze een mooie witte kleur hebben.

Aspirine

Aspirine of acetylsalicylzuur tabletten. In feite is het een medicijn tegen lichte pijn zoals hoofdpijn, koorts en kiespijn. Maar het kan ook wonderen doen voor je was. Het is het acetylsalicylzuur zelf dat vlekken uit kleding helpt verwijderen.

Lees ook  Bak je vlees op deze manier? Wees dan niet verbaasd als er water uitkomt. Je kunt je beter aan deze regels houden

Plet zes aspirine- of acetylsalicylzuurtabletten en doe ze in een kom met water. Laat de kleren 30 minuten in het mengsel weken en was ze dan zoals gewoonlijk. Tegen de tijd dat de machine klaar is met het wassen van je kleding, zijn de vlekken verleden tijd.

Azijn en citroen

Azijn heeft veel verbazingwekkende eigenschappen en is een wondermiddel in veel schoonmaaksituaties – inclusief de was. Hetzelfde geldt voor citroen. Deze twee dingen verwijderen de hardnekkigste vlekken en neutraliseren ook nare geurtjes. Azijn helpt daarom ook om de kleur van je kleding te behouden en voorkomt dus ook dat witte kleding grijs wordt.

Voeg gewoon een beetje azijn en een lepel citroensap toe aan de gootsteen, in het vakje waar je normaal waspoeder in doet. Hoe krijg je weer glanzend witte kleren?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *