Twee redenen waarom je nooit meer een droger in je appartement zult hebben

In de herfst en winter drogen de meesten van ons de was thuis – op de verwarming of in de droogtrommel. Deskundigen zeggen echter dat dit geen goede oplossing is en onze gezondheid en de meubels in huis kan schaden.

Thuis de was drogen in de herfst? Beter van niet

Greg Wilson, oprichter van, raadt mensen aan om in geen geval de was thuis te drogen, vooral niet in de herfst en winter. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat nat wasgoed direct vocht afgeeft, wat schimmelgroei bevordert. De schimmelsporen verspreiden zich door het hele huis en leiden tot allergieën, astma, huiduitslag, overgevoeligheid en zelfs gewichtsverlies en ernstigere ziekten. In extreme gevallen kan zelfs onmiddellijke medische hulp nodig zijn.

Lees ook  Nu de winter eraan komt, is dit het perfecte moment om creatief te worden met noppenfolie.

Het is vooral gevaarlijk om wasgoed te drogen in de slaapkamer en in de kinderkamer. Dit zijn kamers waar we slapen of, in het geval van kinderkamers, veel tijd doorbrengen, waardoor we onszelf lange uren blootstellen aan schimmels en zwammen. In vochtige en warme omgevingen met weinig ventilatie groeien schimmelsporen snel en veroorzaken ze infecties en ademhalingsproblemen, die vooral gevaarlijk zijn voor kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Interessant genoeg kunnen de effecten van schimmel ook schadelijk zijn voor onze huizen. Schimmel ontwikkelt zich aanvankelijk op moeilijk zichtbare, verborgen plekken. Wanneer we het uiteindelijk opmerken in de hoeken van kamers of op meubels, kan het verwijderen ervan al serieuze, en erger nog, dure renovaties vereisen.

Lees ook  Als je capsules gebruikt om je te wassen, zorg er dan voor dat je ze op de juiste plek zet!

Schimmel beschadigt ook houten en gestoffeerde delen van meubels – de schade kan zo groot zijn dat ze vervangen moeten worden.

Als het niet mogelijk is om het wasgoed buiten te drogen of in ruimtes die daarvoor ontworpen zijn, moeten we onszelf uitrusten met apparaten die overtollig vocht absorberen en het wasgoed overdag drogen als we niet thuis zijn. Dit is echter een laatste redmiddel, want artsen raden ons aan om helemaal te stoppen met dergelijke praktijken omwille van onze eigen gezondheid.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *