Het handvat is verpakt in folie. Is dit een curiositeit of een hit?

Onlangs is in de media een methode gepubliceerd waarbij de handgreep van de voordeur met folie wordt omwikkeld. De reden voor deze aanpak is onduidelijk. De personen die deze methode hebben voorgesteld hebben een aantal verklaringen naar voren gebracht, waarvan sommige nogal onconventioneel zijn. Toch kan het interessant zijn om deze ideeën te overwegen, of op zijn minst te onderzoeken waarom sommige mensen ervoor kiezen om hun deurknop in folie te wikkelen.

Wikkel de deurknop in aluminiumfolie. Deze truc is het weten waard

Folie heeft veel ongewone toepassingen, en het is niet alleen voor het verpakken van voedsel en bakken. We hebben ooit geschreven dat het de moeite waard is om je voeten erin te wikkelen of er balletjes van in de wasmachine te stoppen. Het voorkomt effectief dat je haar gaat elektrificeren (wrijf het gewoon op de lokken) en het helpt zelfs de verwarmingskosten te verlagen door de kamer warm te houden. En wat dacht je van deurklinken in aluminiumfolie wikkelen? We zullen het zo uitleggen.

De auteurs van de buitenlandse artikelen zeggen dat als je alleen thuis bent, je je deurknop in aluminiumfolie moet wikkelen. En het is helemaal geen bijgeloof of magisch ritueel, maar iets veel prozaïscher.

De folie is vrij delicaat en het is moeilijk om er geen sporen op achter te laten. Als je het om een deurklink wikkelt, kun je gemakkelijk zien of iemand ermee geknoeid heeft of later geprobeerd heeft de deur te openen. De folie is dan beschadigd of gekreukt. Dit is een teken dat een inbrekermisschien heeft geprobeerd je huis binnen te komen en dat je waakzamer moet zijn.

Maar dat is nog niet alles. Als je de deurknop in aluminiumfolie wikkelt, is de kans groter dat je hoort dat iemand je huis probeert binnen te komen. Het geritsel van de folie verraadt het al. Dat is tenminste wat de uitvinders van dit patent denken.

Lees ook  Verzorg bloemen in potten in de winter. Zo blijven ze het hele jaar door groen en mooi.

Je kunt deze methode ook gebruiken als je in een hotel verblijft. Zo weet je ’s ochtends meteen of iemand je kamer is binnengedrongen.

Alobal als nieuwsgierigheid

De folie op de deurklink kan ook op een andere manier werken. “Een inbreker die zoiets ziet, zal denken dat hier een paar gekken wonen en dat het beter is om iemand anders te beroven,” – zegt een internetgebruiker over deze truc. In werkelijkheid wordt het inpakken van deurklinken met folie (nog) niet zo vaak gedaan, en zo’n aanblik kan een inbreker verrassen en hem ontmoedigen om bij ons in te breken. Inbrekers houden het pand meestal goed in de gaten en vallen aan als ze de gewoonten kennen en weten wat ze kunnen verwachten. Zo’n onverwachte aanblik kan verwarde inbrekers doen besluiten om niet bij ons binnen te vallen. Ze zullen zich afvragen waarom de deurknop in aluminiumfolie gewikkeld is en wat eronder zit. Misschien willen ze het risico niet nemen.

Natuurlijk is dit slechts speculatie. Het is belangrijk om te onthouden dat een in aluminiumfolie verpakte deurknop ons geen enkele veiligheidsgarantie biedt. Zelfs bewaking en beveiligingsmaatregelen geven geen 100% garantie dat er niemand zal inbreken, hoewel ze zeker een effectievere oplossing zullen zijn. Helaas is het ook veel duurder.

Zie dit artikel eerderals een aandachtspunt dan als een beveiligingstip.

En nu we het toch over ongenode gasten en deurknoppen hebben, is er nog een truc die we moeten noemen. Deze keer gaat het om het ophangen van een glas of beker. Waarom? De beker zal met een plof op de grond vallen wanneer iemand de kamer probeert binnen te komen. Deze methode wordt aanbevolen voor gebruik in hotelkamers. Het geluid zal ten eerste een inbreker afschrikken en ten tweede ons en andere mensen in de buurt waarschuwen dat er iets verontrustends aan de hand is. Natuurlijk heeft deze methode ook nadelen, zoals veel opruimen na gebroken glas en het risico dat glasscherven in onze benen blijven steken. Is het de moeite waard of niet? Dat laten we aan uw oordeel over.

Lees ook  Hoe je van mieren afkomt: de truc met de bananenschil

Hoe markeren inbrekers de appartementen die ze willen beroven?

Ze zeggen dat de gelegenheid de dief maakt, maar de meeste inbraken worden zorgvuldig gepland. Voordat inbrekers besluiten om onze huizenbinnen te dringen , observeren ze deze eerst zorgvuldig. Ze willen zoveel mogelijk te weten komen over onze gewoonten, buren en eigendommen. Zo weten ze welk huis ze het beste kunnen binnendringen en wanneer. Inbrekers markeren ook vaak de gebouwen waar ze willen inbreken.

We moeten letten op kleine, schijnbaar onschuldige voorwerpen die natuurlijk achter onze deur of op de deurmat kunnen liggen. Dit zijn bijvoorbeeld potloodgummen, kleine paperclips, vogelveren, zakdoeken, steentjes, touwtjes, munten, zand enzovoort.

Het is ook de moeite waard om op folders te letten. Soms leggen dieven ze neer om te zien of iemand het huis bezoekt. Als ze enkele dagen op de deurmat liggen, zijn ze een signaal dat de eigenaars vertrokken zijn. Lege huizen zijn een makkelijkere prooi.

Denk er ook aan om de sleutels bij iemand achter te laten die je vertrouwt als je weggaat en vraag hem of haar af en toe bij een leeg huis langs te gaan, de brievenbus te legen en folders mee te nemen. Een populair idee is om af en toe het licht aan te doen zodat het lijkt alsof er iemand in het huis verblijft.

Als voorzorgsmaatregel is het ook een goed idee om geen vakantiefoto’s op sociale media te plaatsen tot je terug bent. Door er regelmatig over op te scheppen, geven we dieven het signaal dat het huis leegstaat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *