Merk je dat er een vieze geur uit de gootsteen komt? Probeer dit eens in plaats van afwasmiddel. Het is een echt wondermiddel!

De onaangename geur die uit het aanrecht komt, is voor veel mensen een probleem. Om er vanaf te komen grijpen de meesten meteen naar sterke middelen die je in de winkel kunt vinden. Sommige huismiddeltjes zijn echter effectiever en kosten niet veel. Sommige heb je al in je kast of koelkast staan.

We hebben allemaal wel eens last gehad van gootsteengeur. Meestal is het niet prettig en daarom willen we er zo snel mogelijk vanaf. Hiervoor grijpen we meestal meteen naar de bekende gespecialiseerde producten die we in de winkel vinden. Thuismethoden zijn echter ook het overwegen waard. Ze kosten meestal bijna niets en lossen het vervelende probleem in korte tijd op. Dus wat moet je kiezen om de onaangename geur voor eens en altijd te laten verdwijnen? Hier volgen enkele tips.

Manieren om onaangename geurtjes in huis aan te pakken

Onaangename geurtjes in de gootsteen kunnen vervelend zijn, vooral wanneer je je keuken fris en schoon probeert te houden. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want er zijn manieren die echt wonderen kunnen doen. We willen je er een paar laten zien, en we garanderen je dat je na het gebruik ervan lange tijd geen onaangename geurtjes meer zult ruiken.

Lees ook  Een klein beetje van dit product houdt je ramen drie weken lang condensvrij.

1. Water en azijn

Een van de makkelijkste manieren om van nare geurtjes in de gootsteen af te komen is door een mengsel van heet water en azijn in de gootsteen te doen. Het zuur in de azijn zal de geur neutraliseren en tegelijkertijd de leidingen reinigen. Reken er wel op dat de azijngeur nog even in de keuken blijft hangen. Laat de ruimte luchten om er vanaf te komen.

2. Zuiveringszout en azijn

Als de vorige methode je niet heeft overtuigd, kun je dit mengsel proberen. Giet gewoon een half kopje zuiveringszout in de gootsteen en voeg vervolgens een half kopje azijn toe. Op deze manier raak je niet alleen de geur kwijt, maar reinig je de plek ook van bacteriën.

Lees ook  In slechts 15 minuten is een vergeelde badkuip weer hagelwit. Een schoonmaker van een hotel deelde een geweldige tip om de klus te klaren.

3. Citroen en zout

Een andere natuurlijke manier is om het sap van citrusvruchten te gebruiken. Giet het geperste sap van sinaasappel, limoen en citroen in een glas en combineer het met 2 eetlepels zout. Gebruik dit mengsel later om de gootsteen en afvoer grondig schoon te maken.

Als je er echter absoluut zeker van wilt zijn dat een van deze methoden werkt, moet je niet vergeten om de gootsteen regelmatig schoon te maken. Dit moet je doen om te voorkomen dat vuil zich ophoopt, waardoor later onaangename geurtjes vrijkomen. Regelmatig gebruik van heet water en afwasmiddel helpt je om de gootsteen schoon en fris te houden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *