Meng de cola en tandpasta door elkaar en spuit het op de gootsteen. Je zult nooit een betere combinatie vinden dan deze.

De badkamer schoonmaken is niet bepaald de leukste bezigheid, zeker niet als er lelijke en moeilijk schoon te krijgen kalkaanslag op de wastafel zit. In plaats van sterke schoonmaakmiddelen te kopen, kun je een zelfgemaakte reiniger met twee producten maken.

Kalk vormt zich in de badkamer niet alleen op de douchebak en het toilet, maar ook op de wastafel. Door de hoge temperatuur slaat calciumcarbonaat uit het water neer. Het vervelende residu hoopt zich op bij dagelijks gebruik en tast de apparatuur aan. In tegenstelling tot vroeger hoef je geen dure producten te kopen en uren te schrobben om er vanaf te komen.

Lees ook  Met deze verborgen knop wordt het schoonmaken van je toilet een fluitje van een cent.

Hoe verwijder je kalkaanslag van een gootsteen? Meng twee producten en spray

De gootsteen schoonmaaktruc verscheen op TikTok’s profiel @daily.lifehacks_ . Maak gewoon een lege spuitfles en twee ingrediënten klaar. Vul 1/4 van de fles met cola. Knijp er wat tandpasta in. Sluit de fles en schud een tijdje krachtig. Spuit het resulterende mengsel op de gootsteen en veeg het af met een spons of vochtige microvezeldoek. Klaar! De cola werkt als een natuurlijke ontkalker en de pasta maakt de gootsteen helderder.

Wat is het beste tegen kalkaanslag in de badkamer? Zelfgemaakte middeltjes

Het maken van zo’n zelfgemaakt schoonmaakmiddel kost niet veel tijd en kan je geld besparen. Een mengsel op basis van cola en tandpasta is milieuvriendelijk, irriteert de huid niet en produceert geen giftige dampen.

Lees ook  Denk twee keer na voordat je naar dat gereedschap grijpt. Je zou je pioenen kunnen beschadigen.

Citroen is ook heel goed voor het verwijderen van kalkaanslag in de badkamer. Pers het sap uit een vrucht , giet het in een spuitfles en spuit het op de wastafel. Wacht een paar minuten, spoel af met warm water en veeg droog met een doek. Het is de moeite waard om azijn op moeilijk bereikbare plekken te gieten en een uur te laten staan. Spoel daarna de gootsteen af met lauw water en veeg af met een doek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *