Handdoeken aan de radiator hangen is misschien niet het beste idee. Het gaat ook niet alleen om hogere rekeningen.

In veel huizen en appartementen is het stookseizoen nog maar net begonnen en in andere zal het waarschijnlijk snel beginnen. Daarom loont het om meteen voor jezelf en je verwarmingskosten te zorgen. Het blijkt dat veel gezinsleden een veelgemaakte fout maken die ons niet alleen geld kost, maar vaak ook onze gezondheid.

Tijdens het herfst- en winterseizoen loont het om goed te zorgen voor het interieur van onze huizen en appartementen, zodat we geen torenhoge verwarmingsrekeningen betalen. Het is een goed idee om niet alleen ramen en deuren af te dichten en radiatoren te ontluchten, maar ook om je dagelijkse gewoonten onder de loep te nemen. Dan kan blijken dat ze een hoger energieverbruik en dus hogere rekeningen veroorzaken. Een veelgemaakte fout is het ophangen van handdoeken aan radiatoren.

Lees ook  Voeg gewoon aardappelmeel toe aan het water en veeg de ramen. Alle chemie gaat rechtstreeks de vuilnisbak in

Is het mogelijk om wasgoed te drogen op radiatoren? Dit geldt ook voor handdoeken

Als we handdoeken willen drogen of was sneller willen laten weken, hangen we ze vaak aan radiatoren. Dit blijkt een van de meest gemaakte fouten te zijn, die ons duur kan komen te staan. Als je buurman dit niet doet, krijgt hij waarschijnlijk een lagere verwarmingsrekening. Waarom?

Door radiatoren af te dekken verbruiken ze meer energie, wat zich later vertaalt in hogere rekeningen. Dit zijn echter niet de enige kosten die we kunnen maken als we het hele seizoen door regelmatig handdoeken aan radiatoren hangen. Deze blootstelling verhoogt de vochtigheid in de kamer en daarmee het risico op schimmels en schimmel, bijvoorbeeld op de muren. Bovendien kan het bedekken van convector- en accumulatieradiatoren met linnen of handdoeken zelfs brand veroorzaken.

Lees ook  Laat de deur van de wasmachine nooit openstaan als je niet aan het wassen bent. Het is een probleem

Als je regelmatig handdoeken droogt op radiatoren, kun je jezelf verwonden. Dit geldt niet alleen voor rekeningen

Het ophangen van natte stoffen aan radiatoren verhoogt de vochtigheid en leidt tot de ontwikkeling van schimmels en zwammen. Vooral mensen met allergieën worden hierdoor getroffen, omdat dit astma en longaandoeningen kan verergeren en zelfs het immuunsysteem kan verzwakken. We mogen echter niet vergeten dat gematigdheid in alles belangrijk is. Als we natte was of handdoeken af en toe aan de radiator hangen, zullen we geen verschil merken in onze rekeningen of ons welzijn. Het wordt pas merkbaar als we het elke dag doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *