Voor elke wasbeurt voeg ik de fles toe aan het water en laat het een paar minuten weken. Mijn kleren blijven helder en kleurrijk.

De kleur van sommige gekleurde kleding kan na verloop van tijd vervagen. Gelukkig kan dit proces worden gestopt. Welke methoden kunnen worden gebruikt om het verbleken van stoffen tegen te gaan? Je kunt een zelfgemaakte techniek gebruiken en het gebruik van agressieve wasmiddelen vermijden.

De was is een huishoudelijke taak die over het algemeen als onaangenaam wordt beschouwd. Maar het dragen van fris gewassen kleding die zacht aanvoelt, maakt het proces de moeite waard. Helaas kunnen sommige kleren er na een paar wasbeurten heel anders uitzien dan in hun oorspronkelijke staat. Dit komt doordat het pigment dat is toegevoegd toen de stof werd geverfd, eruit spoelt onder het waswater. Dit proces treft vooral natuurlijke stoffen en kan worden versneld door onprofessionele technieken en de gebruikte wasmiddelen.

Lees ook  De was droogt in recordtijd in de winter met dit grootmoeders geheim

Hoe was je kleding zodat het zijn kleur niet verliest? In het geval van vervaging kan een ingrediënt uit de keuken helpen.

Witte azijn is een universeel ingrediënt, hoewel veel mensen zich het gebruik ervan buiten de keuken niet kunnen voorstellen. Het heeft echter ook verschillende waardevolle toepassingen in de wasserij, zoals het wegwerken van statische elektriciteit, het bestrijden van vlekken en het verwijderen van zeepresten. Het kan ook schimmel uit stoffen helpen verwijderen en voorkomen dat kleding vervaagt en zijn kleur behoudt. Doe dit voordat je nieuwe kledingstukken wast, zowel gekleurde als donkere, en je zult het verschil merken:

  1. Giet 1 liter water en 1 liter azijn in een kom.
  2. Laat de kleding een paar minuten in de oplossing weken.
  3. Doe de kleding in de wasmachine en kies voor het fijnwasprogramma op lage temperatuur.
Lees ook  Denk twee keer na voordat je naar dat gereedschap grijpt. Je zou je pioenen kunnen beschadigen.

Een alternatieve en snellere optie die de intense kleur van je kleding zal behouden, is om een kopje azijn in elke wascyclus te gieten. Dit zal effectief voorkomen dat ze vervagen.

Hoe voorkom je dat kleding verbleekt? Eenvoudige en effectieve tips

Je kunt de originele kleur en uitstraling van je favoriete T-shirts, shorts, jurken en andere kledingstukken behouden. Denk eraan:

  • Was je kleding volgens de aanwijzingen op het etiket, bij voorkeur op 30-40 graden. Een vuistregel: hoe heter het water, hoe sneller het verbleekt.
  • Was lichte, donkere en witte kleding apart.
  • Was kleding binnenstebuiten. Als je ze binnenstebuiten keert, draagt het deel dat niemand kan zien de grootste slijtage.
  • Als je donkere stoffen wast, vermijd dan het gebruik van wasmiddelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *