Meng een cola met een stuk zeep en je zult zien dat het een geweldige combinatie is voor huishoudelijke problemen.

Tijdens het schoonmaken kan het gebeuren dat je vlekken tegenkomt die met conventionele methoden niet te verwijderen zijn. In zulke gevallen is het goed om een onconventionele maar effectieve combinatie van twee schijnbaar onschuldige ingrediënten te gebruiken. De bovengenoemde combinatie van twee schijnbaar onschuldige ingrediënten zorgt voor een snelle verwijdering van onaangename vlekken.

Het is al geruime tijd bekend dat een coladrank een effectief middel kan zijn voor het verwijderen van bepaalde vlekken. De vraag blijft echter of de combinatie van deze twee stoffen effectiever kan zijn.

Combineer cola met zeep. Een veelvoorkomend probleem snel oplossen

Een van de meest voorkomende problemen bij het schoonmaken is het tegenkomen van vlekken en vuil die echt moeilijk te verwijderen zijn. Meestal zijn het brandplekken op pannen of in de oven of kalkaanslag in het toilet, die maar door weinig producten verwijderd kunnen worden. Dan loont het om naar een eenvoudige thuisoplossing te grijpen. Het kost niet veel en het kan veel voorkomende vlekken verwijderen die moeilijk te verwijderen zijn. Pak een stuk zeep en rasp het. Los het gruis op in een beetje heet water en combineer de resulterende vloeistof met een glas coladrank. Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn, giet je de vloeistof in een spuitfles voor gebruiksgemak. Wanneer komt het van pas?

Lees ook  Kleding strijken zonder strijkijzer. Ontdek enkele eenvoudige technieken die je tijd zullen besparen.

Waar gebruik je cola schoonmaakvloeistof en zeep voor? Voor grote hoeveelheden vuil

Een zelfgemaakte cola en zeep oplossing kan onder andere van pas komen bij het schoonmaken van de badkamer. Als je hardwatervlekken uit het toilet of de gootsteen wilt verwijderen, pak dan zo’n mengsel. Bedek de bevlekte plek met een papieren handdoek en besproei deze vervolgens royaal met de vloeistof op basis van cola en zeep. Laat alles 30 minuten zitten, verwijder het doordrenkte papieren doekje en besproei de vlek nogmaals rijkelijk. Maak het schoon met een tandenborstel en er zal geen spoor van kalkaanslag meer te zien zijn. Je kunt ook aangebrande potten of ovenroosters op dezelfde manier behandelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *