Over Ristorante Saporetti

Het Ristorante Saporetti is een locatie voor twee distincte culinaire ervaringen die  onderzoek en kwaliteit delen. Traditie en innovatie wedijveren met elkaar om de cultuur van het goede leven, eten en drinken te benadrukken. Het centrale figuur achter de schermen is Raffaele Uva, de gerenommeerde en vurige promotor van de lokale gerechten en wijnen, die de Italiaanse keuken zo uniek maken. Liefhebbers van gourmets of van nieuw, en toch nooit banaal, voedsel zullen bij Ristorante Saporetti het focale punt voor hun      

passie vinden. De pittoreske setting van de Koemarkt in Purmerend is een uitstekende aanvulling voor de rustieke en sfeervolle inrichting welke door fotograaf en stylist Kees Hageman met veel toewijding is verzorgd. U bent dan ook van harte welkom om uzelf bij gelegenheid te komen laten verwennen .

Onze Specialiteiten - verse Pasta!
 
Ristorante Saporetti is een trotse uitdrager van de vers gemaakte Italiaanse Pasta. “Perfetto, al dente!” Het precies 'beetgaar' koken van een goede, ambachtelijk gemaakte pasta is in Italië een kunst en een zaak van nationaal belang. Geen wonder dus dat je van Napels tot Turijn in iedere Trattoria kunt genieten van de beste deegwaren die nog op authentieke wijze worden bereid. Ristorante Saporetti kent veel van die goed bewaarde plekjes en hun traditionele recepten en heeft zich bij de bereiding van haar pasta laten inspireren door de échte traditionele Trattoria. Een mooi voorbeeld van een traditionele pasta is de tagliatelle uit de streek Emilia-Romagna; een pasta met een volle smaak en de eigenzinnige vorm van een vogelnestje. Heerlijk met zalm of met een lekkere traditionele Ragu'. Lekker eten begint met de ingrediënten gevolgd door de bereiding van onze chef-kok! 
Multimedia Saporetti- Estados Caffe´


Estados Caffe´ is een succesvolle koffiebranderij uit de regio Emilia-Romagna, Italie. Deze informatieve video vertelt u het een en ander over het bedrijf en de totstandkoming van een uitstekende Espresso koffie.
Estados Cafe'

Torrefazione Estados Cafe' belichaamt de echte Italiaanse espresso cultuur, waarvan "Corpo", "Crema" en "Retrogusto" de echte bepalende karakteristieken zijn. Saporetti heeft op basis van deze criteria gekozen voor een blijvende samenwerking met deze sociaal bewogen en verantwoordelijke onderneming die zich sterk maakt voor medisch en wetenschappelijk onderzoek. Proef het!

Aqua Surgiva

Dit vanuit huis uit lichte en geraffineerde mineraal water is een gewilde en exclusieve dorstlesser, uit het Parco Naturale Adamello Brenta in het hart van Trentino, vlakbij Madonna di Campiglio. Zeer geschikt voor de liefhebber van puur water!

Birra Heineken

Al vanaf 1889 de grootste en belangrijkste brouwerij van Nederland. Heineken Pilsener heeft een milde, bittere maar een goed door te drinken smaak.